1. Skyl fødderne dagligt i lunkent vand, brusebad er helt fint. Bruger du sæbe, vær da opmærksom på at sæbe kan udtørre huden.
2. Tør dine fødder omhyggeligt hver gang de er våde, især mellem tæerne. Dette for at forebygge svamp. Svamp trives bedst i vådt, varmt og mørkt miljø.
3. Klipper du selv dine negle, så klip dem lige over. Klipper du dem ned i siderne, kan du være uheldig at få nedgroede negle, som kan skabe betændelse. Skulle det ske for dig, er der professionel hjælp at hente – bestil tid til en fodbehandling på følgende dette link eller ring på telefon 31361005 – online tidsbestilling
4. Brug fodcreme. Smør dine fødder dagligt efter endt vask og tørring. Creme sørger for at holde huden smidig og elastisk, så du kan forebygge hård hud og hælrevner. Undgå at smøre creme mellem tæerne. Jeg har et bredt udvalg af produkter der vil kunne hjælp dig, så kik forbi eller bestil en tid til en fodbehandling på klinikken her i Køge – Tidsbestilling
5. Har du hård hud og ligtorne, er det tegn på at du belaster dine fødder forkert. Det vil derfor være en god ide at få set på dit fodtøj, og vi kan sammen få talt om dine fejlstillinger, og et indlæg kan måske komme på tale. Hård hud og ligtorne skal fjernes hurtigt og effektivt. Du kan bestille tid her eller ringe på 31361005 – du kan også læse mere omkring hård hud og ligtorne på dette link.
6. Motioner dine fødder dagligt. Her er et link til 10 gode fodøvelser med tilsvarende videoer.
For at styrke fodens muskler og bevægelighed, kan vi sammen finde frem til de øvelser som passer til netop dine fødder. Men du kan starte med at krumme og sprede dine bare tæer og vippe dine fødder op og ned i en langsom bevægelse. Du kan bestille tid til fodbehandling på dette link. God arbejdslyst.
7. Strømper skal skiftes hver dag og være åndbare. Det bedste er derfor at benytte enten bomuld og/eller bambus strømper. Sørg for at dine strømper ikke strammer. Kunststofstrømper – som nylon, forhindrer huden i at ånde, så både fugt og sved bliver i dine strømper. Du kan købe bambus strømper i Martas eller på dette link
8. Tjek om dit fodtøj passer til dine fødder. Tag sålen ud af skoen og stil dig på den. Kommer din fødder uden for sålen er dit fodtøj for småt. Dette kan påvirke dine fødder og ændre din naturlige gangafvikling samt fodens pasform.
9. Fejlstillinger / Overvej indlæg.
Har dine fødder fejlstillinger, hvilket gør at din naturlige gang er ændret,- vil det påvirke dit bevægeapparat, så du kan have smerter i knæene, lænden, ryggen og få hovedpine. Få glæde af et indlæg, der kompenserer for fejlstillingerne og giver dig en meget bedre gangafvikling . Hvis indlægget skal virke, så skal det fremstilles individuelt til lige netop dit behov og dine fødder. Få lavet en gang- og fodanalyse og vi er godt på vej.
Du kan bestille tid her til en gang og fodanalyse her.
10. Hvilke sko skal jeg have på i dag. Dine fødder trives bedst i fodtøj, der passer til lige netop det, du er i gang med. Derfor er det vigtigt at have mange par sko. Skal du på arbejde eller ud at løbe,- måske til fest, eller bare slappe af, – ja selv hjemmeskoene er en vigtig del af skosamlingen. Og det er altid vigtigt at prøve fodtøjet før man tager den endelige beslutning, om de passer til lige netop dine fødder. Er du i tvivl … kan du altid tage dit fodtøj med ned i klinikken – Niels Juelsgade 6, 4600 køge, jeg hjælper dig gerne . Eller kontakt mig på 31361005.
Du kan også booke online på dette link
Jeg glæder mig til at se dig, til en sund og plejende fodbehandling. Vis dine fødder frem med glæde.