Hvorfor opstår der hård hud på fødderne?
Forfatter: LC2020
Artiklen er arkiveret under: Fodterapi

Statsautoriseret fodterapeut Linda Christensen giver dig her tips til hvordan du selv kan behandle dine fødder mod hårdhud. 

Hård hud ses ofte på fødderne, når dine fødder har været udsat for tryk eller konstant belastning. Dette kan være fordi dine fødder har nogle erhvervede eller medfødte fejlstillinger, eller skoen er for lille og laver et unødigt tryk. Brug aldrig fodfil, som laver en varmereaktion på huden, og derved tror huden der er noget som brænder. Huden beskytter sig selv ved at producere endnu mere hård hud. Brug i stedet en skotsvamp / skuresvamp. 

Kør svampen med den grønne del rundt om hælen, og du fjerner den døde hud. Gentag processen hver gang du er i bad. Tør fødderne grundigt og afslut med en god fodcreme, så du kan opretholde en fin og smidig hud. Husk aldrig at smøre creme mellem tæerne, da dette kan give maceration og/eller svamp

Skulle du få hælrevner, som er indgangsport for bakterier og egentlig det, man kalder et åbent sår, så få det behandlet hos fodterapeuten og følg ovenstående procedure.

Få indlæg, køb korrekt fodtøj og få en god vejledning der er tilpasset dine fødder og behov. De skal jo kunne bære dig hele livet. Du er velkommen til at bestille en tid, så vi sammen kan finde en behandling der passer til dig.

Du kan bestille tiden online på linket https://lindachristensen.dk/tidsbestilling/

Du er også velkommen til at ringe på telefon 31361005